
ציון משתמשים
על הפודקאסט – ספרות זה הקול
הפודקאסט של המחלקה לספרות עברית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
הפודקאסט של המחלקה לספרות עברית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בחסות מכון הקשרים, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ריאיונות עם אנשי ונשות ספרות בולטים ומובילים ממגוון תחומים: מחקר, יצירה, עריכה, ביקורת ועוד. שיחות על ספרות ישראלית, על תחומי מחקר חדשים, על תהליכי כתיבה, יצירה ועריכת ספרים. הרבה שיחות על ספרים.
מפיקות, עורכות ומראיינות: ד״ר תמר סתר, מעין ראפא וגלי סיטון
תודה רבה לפרופ’ חיים וייס, לפרופ׳ חביבה ישי ולפרופ׳ יגאל שוורץ על תמיכתם הרבה בהסכת, לד״ר בוזי רביב על התמיכה והליווי המסור, וליפתח אשכנזי, שייסד את ההסכת עם גלי סיטון, הגיש, הפיק, ערך וליווה את צעדיו הראשונים בעולם.
מהי המציאות המתוארת בסיפור הקצר ״המלשין״ של דוד שיץ? מהן הנחות המוצא של הסופר שיצרו אותה? האם יצירה ספרותית בעלת תכנים מאיימים יכולה להעניק דווקא חירות אישית? האם אפשר להמנע מפונדמנטליזם דרך קריאה בספרות, ומה מקומם של רגשות קשים שעולים בנו כשאנו קוראות יצירות ספרותיות? כיצד אפשר לרתום אותם להעמקת הפרשנות הספרותית?
בפרק 27 ראיינו חמש סטודנטיות מן הקורס ״שמעו סיפור – הפסקת פודקאסט נראטיבי״ את מנחת הקורס תמר סתר, ושאלו שאלות על סיפור קצר וגנוז. השיחה עסקה בשאלות של מתן עדות בעולם שלאחר השואה, בייצוג של אונס ודימויים נוצריים, בכתיבה גברית, ובתיאור תודעה מאוימת בסיפור קצר בן כמה עמודים, והקשר בין עיצובה בסיפור ובין משפט זדורוב ומחאת חורף 2023 בישראל.
תודה רבה למיקה שיינוק קרטן, נועם מצרי, אורי שגב, רומי לובובסקי ונועה אשל-ביאלר על השתתפותן בפרק. תודה רבה לפרופ׳ חביבה ישי ולפרופ׳ חיים וייס (המחלקה לספרות עברית) ולפרופ׳ יגאל שוורץ (מכון הקשרים), על תמיכתם הרבה בהסכת. תודה רבה למנהל רדיו BGU ד״ר בוזי רביב על הליווי המסור. תודה רבה לגלי סיטון שייסדה את ההסכת, הגישה וערכה את עשרים ושלושת הפרקים הראשונים שלו.
תחקיר, הנחיה ועריכה: ד״ר תמר סתר.

פרטים נוספים
הגשה: מגישים שונים
הפקה: אוניברסיטת בן גוריון – BGU Radio
אתר: anchor.fm/sifrot-bgu
החסרנו משהו? מצאתם טעות? כתבו לנו.