
ציון משתמשים
על הפודקאסט – פודקאסטרטגי
ברוכות וברוכים הבאים לפודקאסטרטגי של המכון למחקרי ביטחון לאומי, בו ניתן להאזין לתוצרים פרי המחקר של צוות החוקרות והחוקרים.
מתי ומהיכן שתבחרו, תוכלו להאזין לשיחה אקטואלית עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחוני ומחוצה לו, בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
תוכנית הפודקאסט של המכון, מביאה אליכם מדי שבוע את קולו האקטואלי של המכון, דרך ראיונות, שיחות ופרשנויות של חוקרי המכון, על נושאי המחקר, פרסומים עדכניים שלהם ונושאים אקטואליים שונים.
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
ברוכות וברוכים הבאים לפודקאסטרטגי של המכון למחקרי ביטחון לאומי, בו ניתן להאזין לתוצרים פרי המחקר של צוות החוקרות והחוקרים. מתי ומהיכן שתבחרו, תוכלו להאזין לשיחה אקטואלית עם חוקרי המכון על רבדים שונים של המתרחש בתחום הביטחוני ומחוצה לו, בישראל, במזרח התיכון ובכפר הגלובלי.
המכון למחקרי ביטחון לאומי שם לו למטרה להשכיל, להשפיע ולשרת, כגוף עצמאי ובעל קול ברור, את מקבלי ההחלטות בדרגים הגבוהים ביותר בישראל ומחוצה לה. באמצעות חוקרי המכון, שצברו את ניסיונם באקדמיה, בצבא, ובמערכות הממשל, מבקש המכון לתרום לשיח הציבורי ולדיון הממשלתי בסוגיות האסטרטגיות המרכזיות ולהציע המלצות למדיניות למקבלי ההחלטות ולמובילי דעת קהל בישראל. בנוסף על עיסוק בתחומים המסורתיים כמו הגנה, דוקטרינת ביטחון ומדיניות, הרחיב המכון את תחומי עיסוקו למרכיבים “רכים” יותר של הביטחון הלאומי, כגון: דעת קהל, יחסי הגומלין בין החברה לצבא וכן יחסי הדרגים הצבאי והאזרחי.
תוכנית הפודקאסט של המכון, ה”פודקאסטרטגי”, מביאה אליכם מדי שבוע את קולו האקטואלי של המכון, דרך ראיונות, שיחות ופרשנויות של חוקרי המכון, על נושאי המחקר, פרסומים עדכניים שלהם ונושאים אקטואליים שונים.
בנוסף, פלייליסט “מבט על” מנגיש אליכם מבחר ממאמרי המכון להאזנה.
האזנה נעימה!
מנחה: ירון שניידר
קריינות: ליאור רשף
מוזיקה: עומר אביטל
עורכים: עומר עינב ונעם רן
עריכה טכנית: ארז פישר
הדטנט האזורי: המניעים של סעודיה, הפיוס הערבי עם אסד, והאם ישראל תושפע מהתהליך?
חוקרי המכון הבכירים, ד”ר יואל גוז’נסקי וד”ר כרמית ולנסי, מנתחים את תהליך הפגת המתחים (הדטנט) האזורי, המתבטא בין השאר בפיוס הערבי עם נשיא סוריה, בשאר אסד, ובהסכם חידוש היחסים בין סעודיה לאיראן.
מאיזה מצב מבקש העולם הערבי להשתחרר דרך הדטנט, וכיצד הוא קשור למעורבות האמריקנית במזה״ת?
מהם מניעיו של מוחמד בן סלמאן, לחתור לפיוס עם יריבים?
האם הנשיא אסד נדרש לתת תמורה כלשהי לנורמליזציה הערבית עמו?
מה אפשר ללמוד בעניין זה מהפסגה הערבית בג׳דה? וגם – האם הדטנט האזורי, ובפרט ההתקרבות בין המפרציות לאיראן ולבעל בריתה אסד, עשויים להשפיע על יחסי ישראל עם העולם הערבי?
קרן לייזר בשירות צה”ל
מהו לייזר וכיצד הוא משמש צבאות, ובפרט את צה״ל, לפיתוח אמצעי לחימה טקטיים ואסטרטגיים?
חוקר המכון הבכיר, ד”ר יהושע קליסקי, מספר כיצד הפך הלייזר מפיתוח אזרחי לחלק מאמצעי הלחימה השימושיים בצבאות המודרניים, ומה החשיבות שלו בהיערכותה של ישראל בפני איומים קינטיים מסוגים שונים: רקטות, טילים וכטב״מים. כמו כן בוחן קליסקי את היתרונות הבולטים והמגבלות של השימוש בקרני לייזר, בהשוואה למערכות היירוט המבססות על טילי יירוט.
לאור זאת, בוחן הפודקאסט, כיצד פיתוחי לייזר צפויים להשפיע על שדה הקרב העתידי ועל הגנת העורף הישראלי.

פרטים נוספים
הגשה: ירון שניידר, ליאור רשף
הפקה: המכון למחקרי ביטחון לאומי
אתר אינטרנט: .inss.org.il/he
החסרנו משהו? מצאתם טעות? כתבו לנו.