
ציון משתמשים
על הפודקאסט – על אמונות ותוצאותיהן
מה אכפת לנו במה אחרים סביבנו מאמינים? מה ההבדל בין אמונה לידיעה? האם יש הבדל בין אמונה לדיעה?
האם לגיטימי לבקר ׳דיעה׳ אבל ׳אמונה׳ צריכה להיות חסינה מפני ביקורת? איך אנחנו יודעים מה שאנחנו יודעים? מהי השיטה המדעית? מה הקשר בין האמונות שלנו לבין המציאות שאנחנו יוצרים – בתוכנו, בדתות, בכלכלה, בפוליטיקה, ביחס למדעים ובכל תחומי חיינו החשובים ביותר?
Beliefs & Consequences – פודקאסט על נושאים אקטואליים בוערים, ראיונות, דיונים וחשיבה ביקורתית על אמונות – פוליטיות, דתיות ואחרות – ועל תוצאותיהן.
היכונו לאתגר את צורת החשיבה שלכן/ם.
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
מה אכפת לנו במה אחרים סביבנו מאמינים?
מה ההבדל בין אמונה לידיעה?
האם יש הבדל בין אמונה לדיעה?
האם לגיטימי לבקר ׳דיעה׳ אבל ׳אמונה׳ צריכה להיות חסינה מפני ביקורת?
איך אנחנו יודעים מה שאנחנו ודעים?
מהי השיטה המדעית?
מה הקשר בין האמונות שלנו לבין המציאות שאנחנו יוצרים – בתוכנו, בדתות, בכלכלה, בפוליטיקה, ביחס למדעים ובכל תחומי חיינו החשובים ביותר?
Beliefs & Consequences – פודקאסט על נושאים אקטואליים בוערים, ראיונות, דיונים וחשיבה ביקורתית על אמונות – פוליטיות, דתיות ואחרות – ועל תוצאותיהן.
היכונו לאתגר את צורת החשיבה שלכן/ם.
מה באמת יודעים הישראלים על הסיכסוך הישראלי – פלסטיני, וכמה שווה דיעה – אפילו נחרצת – ללא ידיעה? שלושת האתוסים בישראל: ‘הסיכסוך’, ‘השיויון’ ו’המשיחי – לאומני’. מה ההבדל בין המשיחיות של הציונות הדתית למשיחיות החרדית? מהי ‘תכנית ההכרעה’ למימוש החזון המשיחי? מי החליט מהי “ירושלים המאוחדת לנצח נצחים”? האם 22 כפרים פלסטינים הם “חלק בלתי נפרד מבירת ישראל הנצחית”? לא רק הפלסטינים, מדוע “גם השוודים לא היו מקבלים את תכנית החלוקה של 1947”? האם יש פרטנר להסדר בצד הפלסטיני? תלוי, פרטנר למה? ומה יש בצד הישראלי? לאיזה כיוון הולכת המציאות בזמן שמדמיינים ששומרים על “סטטוס קוו”? מה הקשר בין הסיכסוך להפיכה המשטרית? מה צריכים להיות יעדי המחאה ומדוע חשוב לא להסתפק בבלימת ההפיכה? שיחה עם חוקר הסיכסוך הישראלי – פלסטיני, אל”מ במיל’ דר’ שאול אריאלי

פרטים נוספים
הגשה: דניאל אדר
הפקה: דניאל אדר
אתר: https://www.beliefsandconsequences.com/