ציון משתמשים
על הפודקאסט – עושים טכנולוגיה
ד"ר יובל דרור, מרצה, סופר וחוקר בתחום של סוציולוגיה של טכנולוגיה, מגיש פודקאסט חכם ומעמיק על טכנולוגיה, אנשים ומה שביניהם
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
ד”ר יובל דרור, מרצה, סופר וחוקר בתחום של סוציולוגיה של טכנולוגיה, מגיש פודקאסט חכם ומעמיק על טכנולוגיה, אנשים ומה שביניהם
יש כמה דברים שהעיתוי בהם הוא קריטי וכל דקה חשובה, המקרה של שבץ מוחי הוא אחד מהם. אבל למרות שכולם יודעים שלפניהם אירוע שהוא ההגדרה הרפואית האולטמטיבית למירוץ נגד הזמן, לא תמיד מצליחים לנצח במירוץ הזה. לעיתים הסיבה לכך היא בכלל לא רפואית, היא לוגיסיטית. את החלל הזה מנסה למלא חברת הסטראט אפ הישראלית VIZ.ai.
כדי להבין בדיוק איך היא עושה את זה ומה היא עושה אירחנו את דוד גולן, אחד משני המייסדים של החברה ו ה- CTO שלה.
הפרק בשיתוף חברת AWS ישראל
פרטים נוספים
הגשה: ד"ר יובל דרור
הפקה: פודקאסט ישראל
אתר אינטרנט: osimhistoria.com/osim-tech
החסרנו משהו? מצאתם טעות? כתבו לנו.
שלום,
לגבי הפרק חיים מהירים, כרגיל מאוד אהבתי. עם זאת 2 הערות:
1. אנו מזיזים את היד מכוויה בגלל רפלקס. קרי, זו לא פעולה שנשלטת ע'י המוח. כמו שהרופא דופק לך עם פטיש על הברך והרגל זזה, זה לא המוח שהזיז, אלא יש לך חוגי בקרה מקומיים כדי לתפעל פעולות בסיסיות. עם הרגל למשל זה חוג ששומר על היציבה שלך. מעבר לחסכון למוח זה גם כדי שהתגובה תהיה מהירה יותר ובזמן. אחרת באמת היית מקבל כוויות לא נעימות.
2. אולי תתייחס לזה בפרק הבא, אבל החיפזון הזה מירב לנו גם את המוח. המוטיבציה שלנו ניזונה מהדופמין במוח, והכל שהריגושים שאנו מקבלים חזקים יותר אנו צריכים ריגושים עוד יותר חזקים בשביל לשחק אותה תחושת מוטיבציה. כמובן שאי אפשר להמשיך כך עד אין סוף ולכן אנו בסכנה של להביא עצמו לחוסר יכולת ביצוע. יש סרטון טד מעניין שמתאר את התופעה בהקשר של פעילות מינית לצפיה בפורנו.
שוב תודה על העבודה המצוינת שאתה עושה עם הפודקסטים. אני מאזין בדיקות!