ציון משתמשים
על הפודקאסט – מיינדסט – התפתחות והעצמה אישית
מדוע אנשים מסוימים מאושרים, בריאים ומצליחים יותר מאחרים?
איך זה שחלק מהאנשים חיים עם משמעות, רוגע ומיקוד בעוד שאחרים סובלים מלחץ, התפזרות וחוסר סיפוק?
אני מאמין שהתשובה היא ההבדל במיינדסט – האמונות, דפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות.
את הפודקאסט הזה הקמתי כדי לצאת למסע ולבדוק לעומק את התשובות לשאלות אלו. אכסה נושאים כמו אושר, בריאות, הגשמה עצמית, כסף, פסיכולוגיה ועוד.
רוצה להצטרף למסע?
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
מדוע אנשים מסוימים מאושרים, בריאים ומצליחים יותר מאחרים? איך זה שחלק מהאנשים חיים עם משמעות, רוגע ומיקוד בעוד שאחרים סובלים מלחץ, התפזרות וחוסר סיפוק? אני מאמין שהתשובה היא ההבדל במיינדסט – האמונות, דפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות. את הפודקאסט הזה הקמתי כדי לצאת למסע ולבדוק לעומק את התשובות לשאלות אלו. אכסה נושאים כמו אושר, בריאות, הגשמה עצמית, כסף, פסיכולוגיה ועוד. רוצה להצטרף למסע?
לכל הקישורים של מיינדסט לחצו כאן: https://linktr.ee/shlomihaster
רייזאפ, נותני החסות שלנו: http://bit.ly/3G8LRuG
בפרק הזה נלמד איך לחשוב מחדש על הנושא החשוב הזה שנקרא מנהיגות. סמדר תסביר על ההבדלים בין המנהיגות הקלאסית למנהיגות החדשה. מהי מנהיגות רשתית וכיצד היא תורמת לצמיחה, משמעות וחדשנות בארגונים. מהם המאפיינים של ארגונים היוצרים רשתות חזקות ומנהיגות משותפת וכיצד תוכלו להתחיל ליישם את המודלים האלו אצלכם בארגון.
הנה כמה נושאים שעלו בפרק:
- מהי הגרסה הקודמת לראות מנהיגות?
- מהי מנהיגות רשתית?
- באיזה אופן השינוי הזה בא לידי ביטוי במיידסט?
- מהו תפקידן של קהילות בארגונים כחלק מגישת הרשתות?
- כיצד ניתן ליישם זאת?
קצת על סמדר:
סמדר התחילה את מסעה המקצועי בקורס במסגרת לימודי תואר שני בפסיכולוגיה שהנחה פרופ’ מיכה פופר. היא הוקסמה והתפעלה מגישת הפסיכולוגיה לעולם המנהיגות. לא האמינה אז שכעבור 15 שנים תחזור לאקדמיה לחקור עימו את תופעת המנהיגות מגישה שונה לגמרי מזו אשר לימד. את יסודותיה המקצועיים רכשה בביסל”מ (בית הספר לפיתוח מנהיגות) כפסיכולוגית ביחידות השדה, ומשם המשיכה כיועצת ליחידת הכשרת קצונה לחיל המודיעין. לאחר התקופה המקצועית בצה”ל הפכה לשותפה בחברת ייעוץ ומנהלת צוות ה-R&D. אחרי שנים של ניסיון עם ארגונים שונים, לוקליים וגלובליים, היא חשה שיש זווית נוספת למנהיגות שעליה לחקור, וכך הגיעה לעבודת הדוקטורט באוניברסיטה העברית בהנחיה של פרופ’ בועז שמיר ז”ל ומיכה פופר. במרוצת השנים למדה במסגרת תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית וסוציולוגיה ארגונית, כך שלצד היותה יועצת בפועל היא גם מרצה ואוהבת ללמד ולהעביר הלאה את נקודת מבטה וניסיונה על מנהיגות. כיום היא עובדת כמפתחת מנהיגות והנהלות מנהיגות בארגונים שונים לצד עבודה במכון מנדל למנהיגות חינוכית, תוכנית הופמן-קופמן למנהיגות מודעת, פיתוח מנהיגות באקדמיה הישראלית ופרויקטים שונים העוסקים במנהיגות של פרטים וקבוצות. הנושאים שבהם היא מתעניינת הם מנהיגות משותפת, גישה רשתית למנהיגות ולהתמודדות עם מורכבות, הנהלות מנהיגות והתבוננות מתמדת על פיתוח מנהיגות מודעת, אותנטית, רלוונטית ומביאת ערך.
קישורים:
לינקדאין:
https://www.linkedin.com/in/smadar-porat-ph-d-25147242/
מייל:
פרטים נוספים
הגשה: שלומי חסטר
הפקה: שלומי חסטר
אתר אינטרנט: mindset.org.il
החסרנו משהו? מצאתם טעות? כתבו לנו.
שלום
איך מורידים אפליקציה של תוכן זה ?
תודה,
ארז.
שיחה נהדרת! מרתקת. זה הפטדקאסט הראשון שהרגשתי צורך עמוק לסיים להאזין לו. נהנתי מאוד משניכם ומהתוכן. תודה רבה🌷
הדר
שלום,איך מורידים אפליקציה באייפל. לא מצאתי אותה.
תודה על העזרה!
איך אני פונה לשלומי חסטר?
מעוניין ליצור קשר עם שלומי חסטר,
כיצד ניתן לבצע זאת?
איפה נמצאת המדיטציה שהוזכרה בסוף הפודקאסט ? (פרק 82)
תודה