
ציון משתמשים
על הפודקאסט – ברווזגומי
פודקאסט של לינוי שקורי וויקי קלמנוביץ׳ שבו אנחנו מדברות על כל מה שעושה כיף לאנשי ונשות תוכנה.
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
פודקאסט על כל מה שעושה כיף לנשות ואנשי תוכנה בהנחיית ויקי קלמנוביץ!
בפרק של היום אירחתי את יעל מרק, מנהלת מוצר בסייברביט, ודיברנו על החשיבות של המימד הפסיכולוגי במהלך פיתוח מוצרים ואפליקציות. התחלנו מלהבין מה זה הטייה קוגניטיבית ואיך בני אדם מקבלים החלטות. עד כמה בני אדם באמת מסוגלים לקבל החלטות בתוך האפליקציות, איך מתבצעות הבחירות שלנו. ראינו שיש כל מני הטיות בלתי מודעות של בני אדם, התחלנו מאפקט מעל הממוצע – איך העובדה שהרוב המוחלט של בני האדם חושבים שאנחנו יותר טובים מהממוצע בהכל משפיע על הפלואו של המוצר?
המשכנוב בדיסוננס קוגניטיבי – בני אדם רוצים להרגיש שהערכים שבהם הם מאמינים גם מובילים אותם לפעולות שתומכות בערכים האלה גם כשזה לא הכי נוח – איך בכל זאת אפליקציות משנות התנהגות של אנשים?
דיברנו על הגוגל אפקט ואיך צאטגיפיטי משפיע לנו על אופן פעולת המוח וההתנהגות שלנו, וראינו שכבני אדם תמיד נבחר באופציה שמאפשרת לנו לעבוד פחות ולהרגיש יותר בנוח.
חפרנו את הפסיכולוגיה מאחורי אפליקציית
BeReal
שפותחה על מנת להפחית את החרדה חברתית מכל הרשתות ולהעצים את האותנטיות וראינו שזה לא תמיד פשוט, בעיקר כשהאפליקציה הזו היא חלוצה בתחום היפוך השליטה, ומי יודע לאילו רמות חרדה אפליקציות יביאו אותנו כשהשליטה תצא מתוכנו לגמרי?
האזנה נעימה!

פרטים נוספים
הגשה: ויקי קלמנוביץ׳, לינוי שקורי
הפקה: ויקי קלמנוביץ׳, לינוי שקורי
אתר: https://barvazgumi.podbean.com/