
ציון משתמשים
על הפודקאסט – בין קודש לנפש – פסיכולוגיה, יהדות, ומה שביניהם
התיאוריות המודרניות בפסיכולוגיה כמו גם תיאוריות פילוסופיות (שלרוב עומדות בבסיסן העמוק של התיאוריות הפסיכולוגיות) מאפשרות קריאה חדשה בטקסטים מן המקורות.
בפודקסטים שלי אציג בכל פעם טקסט, או שאלה פסיכולוגית/פילוסופית, ואדון אודותיה מבעד לפריזמה של טקסטים יהודיים מסורתיים ומודרניים.
פרשנות זו תעזור לנו לדלות את ההנחות הפילוסופיות/פסיכולוגיות היהודיות אודות האדם והעולם, ולהשוות ביניהן לבין החשיבה המערבית בסוגיות אלו.
האזנה לכל פרקי הפודקאסט
התיאוריות המודרניות בפסיכולוגיה כמו גם תיאוריות פילוסופיות (שלרוב עומדות בבסיסן העמוק של התיאוריות הפסיכולוגיות) מאפשרות קריאה חדשה בטקסטים מן המקורות
בפודקסטים שלי אציג בכל פעם טקסט, או שאלה פסיכולוגית/פילוסופית, ואדון אודותיה מבעד לפריזמה של טקסטים יהודיים מסורתיים ומודרניים
פרשנות זו תעזור לנו לדלות את ההנחות הפילוסופיות/פסיכולוגיות היהודיות אודות האדם והעולם, ולהשוות ביניהן לבין החשיבה המערבית בסוגיות אלו
שיריה של המשוררת האמריקאית אמילי דיקנסון עוסקים רבות בבדידות, בחיבור לבריאה ולבורא, ובעיקר במוות ובחיים, בחוויות המוות והמתים, ובמפגשים בין החיים למוות.
פעמים רבות שיריה הנוגים והרגישים נוגעים בשאלות דתיות פילוסופיות, ובפרק זה נתן את הדעת ונרחיב אודות כמה משיריה, לאור המקורות. (התמונה מתוך ויקיפדיה)

פרטים נוספים
הגשה: מוטי לופו
הפקה: מוטי לופו
אתר: anchor.fm/moti-lupu
החסרנו משהו? מצאתם טעות? כתבו לנו.
היי
האזנתי לפודקאסט וממש התרשמתי ונהנתי מהרעיונות אשמח לדעת האם הפודקאסט ממשיך.
אשמח לעוד פרקים.
תודה על התגובה…
בהחלט כמה וכמה פרקים חדשים מתבשלים
האזנה מהנה ומחכימה
היי
נהניתי מאוד משני הפרקים הראשונים הדתה, לאומיות, ומשיחיות, אבל אז בא החלק השלישי….
הדגש על סכנת ההתבוללות, והבאת נאומי השפנים של הרב שך, לוקחים את הדיון לעיסוק בשאלת עתיד היהדות ולא עתיד מדינת ישראל.
אני מהצד של ברנר, מבחינתי הדבר החשוב ביותר שתרמה היהדות לעולם ב 2000 השנים האחרונות היתה מדינת ישראל החילונית, המדע, התרבות, הספרות וכו… פריחת עולם התורה במדינת ישראל לא ממש מרשימה אותי, כמו ששגשוג הישיבות בספרד ואשכנז לא ממש פרץ דרכים חדשות לציביליזציה האנושית. היהדות של שך ושס שאתה כל כך אוהב ומעריך נגועה בשחיתות, בערות, פרזיטיות, גזענות ולאומנות. מה זכות הקיום שלה? מה הטעם בהנצחת כל הנגעים האלה בשם המסורת והמורשת? אם מדינת ישראל לא תיהיה ליברלית משכילה וחלק מהעולם הנאור, מי צריך אותה ואת היהודיות שלה? מדינת עולם שלישי יהודית זה החלום שלך? הייתי רוצה מקום ומשמעות ומסורת יהודית במדינת ישראל הליברלית שלי, לא בטוח שזה אפשרי. אבל בוודאי שלא אוותר על הערכים האוניברסלייים שהקימו אותה לטובת חברה דתית ומסורתית מהסוג שהרב שך מבקש. הוא זה שצריך לגיטימציה, לא מדינת ישראל הנאורה
גדי אני מודה לך על ההאזנה ועל התגובה.
חוששני שפירשת את דבריי שלא כהלכה, המטרה היתה להציג את הדיון העכשווי על תפקיד/ייעוד/צביון המדינה, בראי היסטורי, ולא לקבוע מסמרות, או בהכרח לנקוט עמדה ולהצדיק את אחד מהצדדים.
אני חושב שהמסר העיקרי, שלמעשה גם אתה נראה כמסכים אתו, שזו משימה לא קלה בכלל, לעצב מדינה יהודית מודרנית, והיא לא קלה לא עבור הצד הדתי/חרדי, ולא עבור הצד החילוני על כל גווניו.
אף אחד לא רוצה מדינת עולם שלישי, וגם אף אחד לא חושב שאפשר לנתק את שאלת ההתבוללות משאלת תפקידה ועתידה של המדינה (כמו שהמחיש למשל גורי אלפי בסדרה שלו על יהדות ארה״ב).
בכל מקרה לא באתי לתת תשובות, כמו שניסיתי לפחות לנסח את השאלות, בצורה מעט יותר מעמיקה או חדשה (בעיניי).
וכולנו מקווים שנמצא את הדרך להצעיד את המדינה והעם לעתיד יהודי וטוב.